- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стигао одговор Лондону: На „стоп листи“ Русије скоро 300 чланова британског парламента

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМИП Русија
МИП Русија - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Русија уводи персонална ограничења за 287 чланова Доњег дома Парламента Велике Британије као одговор на британске санкције посланицима Државне думе Русије, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Као одговор на одлуку владе Велике Британије донету 11. марта 2022. да уврсти на санкциони списак 386 посланика Државне думе Руске Федерације, по реципрочном принципу се уводе персонална ограничења против 287 чланова Дома комуна“, наводи се у саопштењу.
Међу лицима која су уврштена на санкциону листу нашла се и председница Доњег дома парламента Линдзи Харви Хојл.

„Наведена лица, којима је од сада забрањен улазак у Руску Федерацију, најактивније су учествовала у успостављању антируских санкционих инструмената Лондона и доприносила неоснованом распиривању русофобне хистерије у Великој Британији“, додаје Министарство.

Према наводима МИП-а Русије, непријатељска реторика и измишљене оптужбе британских парламентараца повлађују лондонској политици демонизације Москве и њене међународне изолације, а користе их и противници узајамног поштовања дијалога са Русијом да поткопају темеље билатералне сарадње.
„Узимајући у обзир усредсређеност Лондона на доследно јачање антируских санкција, наставиће се рад на узвратним мерама, укључујући проширење руске стоп листе“, упозорило је Министарство спољних послова.
МИП Русије раније је упозорио да ће Москва у најскорије време проширити „стоп листу“ укључивањем британских политичара и парламентараца који доприносе распиривању антируске хистерије, подстичу „колективни Запад“ да користи језик претњи у дијалогу са Москвом и који се баве бесрамним хушкањем кијевског неонацистичког режима.
Велика Британија је средином априла проширила санкциони списак против Русије, уврстивши још 206 лица, наведено је раније у документу објављеном на сајту Владе. Како је тада саопштено из британског Министарства спољних послова, забрањен је увоз руског гвожђа и челика, али и извоз квантних технологија и напредних материјала.
Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
РУСИЈА
Русија одговара на непријатељске потезе Лондона: Санкције Џонсону и члановима британске Владе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала