- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Зеленски доживљава ситуацију око „Азовстаља“ као адут

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Кијевски режим жели да манипулише ситуацијом око „Азовстаља“ за потребе својих интереса и користи је као адут, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Она је објаснила да кијевске власти користе ситуацију за споствене интересе, како би оптужиле Москву за окрутност у очима међународне заједнице, кријући да се хуманитарни коридор отвара сваки дан.
Према њеним речима, да желе да помогну тим људима они би пренели информације о коридорима, али Кијев издаје сасвим супротно наређење - потребно је одуговлачити, треба учинити све да би имали, како очигледно сматра председник Владимир Зеленски, кеца у рукаву, „страшан, крвав, али с његовог аспекта то је карта која се може бесконачно користити“.

Запад профитира од испорука оружја Украјини

Запад и даље остварује профит од испорука оружја у Украјину. Док говоре о миру, њихов циљ је дестабилизација региона и продужавања сукоба, рекла је Захарова за Радио Спутњик.
„Наравно, и бизнис … и тај ђаволски хаос, и поред свега осталог, главни циљ је дестабилизација региона и наставак акутне фазе конфликта који води ка томе да смрти буде све више и више“, рекла је она на питање да ли Запад профитира од испорука оружја Кијеву.
Треба видети, каже, она шта је њихов мотив.
„Ако у јавности говоре о томе да им је људски живот на првом месту онда треба прекинути испоруке оружја Украјини“, истакла је Захарова и подсетила да је Запад обузимала хистерија када је у зонама конфликта оружје испоручивано другим земљама.
„Они су тражили ембарго, уводили су санкције да се то не би дозволило, обраћали су се СБ УН, али када је Кијев у питању на делу је другачија логика“, навела је она.
Према њеним речима, посете америчког државног секретара Ентонија Блинкена и шефа Пентагона Лојда Остина, као и лидера других западних држава, имају пропагандни карактер.
Такође, она каже да је Кијев постао мегафон Вашингтона за ширење лажних вести и претњи на рачун европских држава и политичара.
„С друге стране то кијевском режиму даје осећај сопствене моћи“, додала је она.
„Односи Русије и Турске се позитивно развијају“: Почео састанак Путина и Ердогана у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Путин Ердогану: Кијев да нареди украјинским снагама у „Азовстаљу“ да се предају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала