- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бајден спрема иницијативу за одузимање средстава руским бизнисменима

© AP Photo / Win McNameeАмерички председник Џо Бајден у Конгресу
Амерички председник Џо Бајден у Конгресу - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден у четвртак ће предложити Конгресу САД нацрт закона који омогућава да се имовина руских предузетника одузима и усмерава у корист Украјине, саопштила је Бела кућа.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Данас ће председник Бајден представити предлоге за свеобухватни законски пакет који ће проширити овлашћења САД за позивање на одговорност руске владе и руских олигарха“, наведено је у саопштењу Беле куће.
Иницијатива је израђена у сарадњи с министарствима правде, финансија и трговине САД и Стејт департментом.
„Пакет предлога утврдиће нова овлашћења за конфискацију имовине, повезане с руском клепткократијом и омогућиће влади да користи одузета средства за подршку Украјини и да додатно ојача инструменте за спровођење закона“, пише у документу.
Нацрт закона је усмерен, пре свега, на „упрошћавање процеса одузимања и конфискације средстава руских олигарха, проширење списка актива који могу бити одузети и омогућавање тока прихода у корист Украјине“.
Пакет иницијатива подразумева и увођење новог кривичног члана који позива на одговорност за било какво добијање прихода од „корупционих послова“ с Владом Руске Федерације.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
РУСИЈА
Бајден објавио: Нови велики пакет војне помоћи Украјини и забрана уласка руским бродовима у луке САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала