- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Коначна одлука. На пијацама неће бити фискалних каса

© Sputnik / Лола ЂорђевићПразне тезге на пијаци
Празне тезге на пијаци  - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Продавци на пијацама неће морати да имају фискалне касе од 1. маја, када иначе почиње да се примењује нови Закон о е-фискализацији, изјавио је председник Удружења пијачних продаваца Срђан Праштало.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је за Танјуг рекао да је то данас договорено на састанку представника пијачних продаваца са председником Александром Вучићем и министром финансија Синишом Малим.
„Договорили смо се да се касе за нас сада не уводе, а да се у наредном периоду ради на решавању осталих техничких питања“, рекао је Праштало.
Он је прецизирао да то значи да ће се тражити начини како да држава има бољи порески захват од пијачне продаје и бољу контролу порекла робе, а да држава помогне овој делатности, пре свега кроз боље услове за рад.
Пијачни продавци су, пре две недеље, већ имали један састанак са председником Вучићем, након што су незадовољни увођењем фискалних каса, у пар наврата протестовали у Београду, пренео је Танјуг.
Протест пијачних продаваца улицама Београда - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Пијачни продаваци задовољни састанком са Вучићем, неће бити блокада и протеста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала