Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Отворена прва постковид амбуланта у Србији

Пратите нас
У Специјалној болници за неспецифичне плућне болести "Сокобања" почела је са радом прва амбуланта у Србији за постковид стања, односно за подстакутне последице инфекције, чије присуство се запажа како код пацијената који су имали теже облике оболевања, тако и код оних са врло благом сликом болести, па и код особа које уопште нису имале симптоме.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ово је прва амбуланта на подручју Србије за пацијенте који су прележали вирус корона где могу добити комплетан преглед, дијагностику, али и бањски третман, односно постковид рехабилитацију од тима стручних лекара, који су радили у црвеној зони за време док је ова здравствена установа била у ковид режиму.
Пацијенти са упутом уредно овереним од стране лекарске комисије преглед у постковид амбуланти и постковид рехабилитацију могу обавити бесплатно.
„У постковид амбуланти се за кратко време путем дијагностичких претрага одређује степен оштећења плућне и срчане функције, те се пацијенту даје савет и прописује одговарајућа кућна терапија и хигијенско-дијететски режим. У склопу дијагностичких претрага, поред осталих функционалних тестова, ради се и испитивање дифузионог капацитета, које даје информацију о оштећености плућног ткива након прележане инфекције вирусом ковид 19. Треба нагласити да се ова дијагностичка процедура иначе ради само још у клиничким центрима“, каже за Танјуг директорка Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести ,,Сокобања‘“ др Весна Милановић.
Она наводи да у постковид амбуланти раде лекари Специјалне болнице - специјалисти пнеумофтизиолози који су едуковани и спремни да пруже помоћ пацијентима у оквиру савремених знања и принципа лечења, као и на основу веома значајних искустава након вишекратног рада у ковид болницама.

„На здравствени третман у постковид амбуланти пацијенти могу да дођу са упутом за специјалистички преглед, који обезбеђују код свог изабраног лекара и који треба бити оверен од надлежне лекарске комисије РФЗО, или без упута, односно о свом трошку, уз надокнаду по утврђеном ценовнику“, прецизирала је директорка Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести Сокобања др Весна Милановић.

Специјална болница за неспецифичне болести ‚‚Сокобања” годишње збрине око 10.000 пацијената из Србије и иностранства.
Ковид болница - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СРБИЈА
Објављени први резултати обдукција преминулих од короне у Србији
Опрема за патолошко-анатомску дијагностику - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СРБИЈА
У Србији почеле прве обдукције ковид-пацијената
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала