- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сијарто потврдио: Користићемо руску шему плаћања енергената

© AFP 2023 / JOHN THYSМинистар спољних послова Мађарске Петер Сијарто
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто потврдио је да ће његова земља користити шему плаћања руске нафте и гаса коју је Москва увела.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Из Русије стиже 85 одсто нашег гаса, 65 одсто наше нафте. Зашто? Зато што је то одређено инфраструктуром. То није забаве ради, нисмо ми бирали ситуацију“, рекао је он за телевизију „Си-Ен-Ен“.
Сијарто је напоменуо да Мађарска нема никакве алтернативне изворе или руте које би јој омогућиле да обустави увоз руских енергената у наредних неколико година.
Истовремено, телевизија подсећа да је и неколико других земаља пристало на нову руску шему плаћања. У документу који је Европска комисија објавила прошле недеље саопштено је да је могуће поштовати нова руска правила не улазећи у сукоб са законодавством ЕУ.
Шеф мађарске дипломатије јуче је изјавио за портал „Hungary Today“ да се испоруке руског гаса у Мађарску настављају у складу са распоредом и уговором са Русијом. Како је навео, обустава испорука руског гаса у Бугарску не односи се на транзит кроз ту земљу.
Подсетимо, Бугарска компанија „Булгаргас“ и пољска компанија „ПГНиГ“ саопштиле су у уторак да их је „Гаспром“ обавестио да ће од 27. априла престати да им испоручује гас.
Председник Русије Владимир Путин 23. марта је донео одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама. Он је наложио Централној банци, компанији „Гаспром“ и Влади да организују трансфер плаћања за гас у рубљама за Европску унију и остале земље које су увеле санкције Русији. Путин је истакао да ће Русија наставити да испоручује гас у количинама и по ценама према постојећим уговорима.
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
РУСИЈА
Ко се од Европљана већ одлучио да плаћа руски гас у рубљама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала