- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински екстремисти распоредили тешко наоружање у школама у Харкову и Одеси

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Украјинске екстремистичке снаге у Харкову и Одеси распоредиле су тешко наоружање и опремиле положаје у школама и стамбеним зградама, рекао је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

По речима Мизинцева, милитанти екстремистичких батаљона „са посебном суровошћу и оштрином настављају да увежбавају нацистичке методе из прошлог века“.

„Кријући се иза цивила као 'живог штита', неонацисти су опремили положаје и распоредили тешко наоружање у Харкову, у стамбеним зградама у улицама Академика Павлова и Кричевског у гимназији № 14, школама № 73,145 и № 161 и у Одеси, у кућама у улици Радосна и у Ковровској, као и у згради школе № 40“, рекао је генерал.

Он је додао да украјински екстремисти и даље држе као таоце 90 страних држављана из пет држава. Поред тога, у седам украјинских лука остаје блокирано 75 страних бродова из 17 држава.
Металуршки комбинат Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
РУСИЈА
ДНР: Неонацисти у „Азовстаљу“ покушавају да се пробију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала