- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков о позиву Путину на самит Г20: Рано говори о модалитету учешћа Русије

© Sputnik / Виталий БелоусовМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Пратите нас
Русија ће се припремати за самит Г20, али о модалитету њеног учешћа на скупу још је рано говорити, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је подсетио да је у четвртак одржан „веома позитиван“ телефонски разговор председника Русије Владимира Путина и Џокоа Видода, председника Индонезије, која ће у новембру бити домаћин самита Г20.
На питање да ли ће Путин посетити Индонезију током самита Г20 или ће учествовати у раду скупа посредством видео-конференције, Песков је одговорио:
„Не, таквих одлука нема. Председник је заиста захвалио господину Видоду за љубазни позив да учествује у самиту и Русија ће се припремати за зај самит и учинити све што је могуће да председавање Индонезије буде успешно“.
Агенција Франс прес је раније, позивајући се на изјаву председника Индонезије Џока Видода, саопштила да су и председник Русије Владимир Путин, и председник Украјине Владимир Зеленски, добили позив на самит.
Агенција Блумберг је пренела да је Видодо рекао да Путин намерава да посети самит. Двојица лидера су у четвртак разговарали телефоном о ситуацији у Украјини и раду Г20.
Зеленски је раније саопштио да је разговарао с Видодом и да му је захвалио за позив на самит „Велике двадесторице“.
Самит Г20 треба да буде одржан у новембру на Балију.
Министарство спољних послова Кине, Пекинг - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
РУСИЈА
Кина критикује идеју да се Русија искључи из Г20: Ниједна чланица нема права на то
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала