- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички новинар добио жесток одговор на злонамерну опаску о Ђоковићу: „Отворено лажеш!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Пратите нас
Бен Ротенберг, амерички новинар, поново је покушао да започне медијску хајку на Новака Ђоковића, најбољег тенисера света. Ротенберг је написао да Новак има проблем са „лансирањем рекета“, а у одбрану српског аса стао је Рајли Опелка, амерички тенисер.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Бен Ротенберг, тениски новинар, постао је познат по ширењу неистина и критика Новака Ђоковићу, а након кратког периода мировања још једном је желео да умањи успех најбољег тенисера света.
Током финалног меча Србија опена Андреј Рубљов послао је изузетно снажан форхенд на страну Новака Ђоковића, а први тенисер света није успео да врати лоптицу јер му је из руке исклизнуо рекет.
У лету рекет је стигао до скупљача лоптица који је на време реаговао и склонио се. Ђоковић је одмах пришао дечаку и извинио се, а свима је било јасно да се ситуација догодила случајно.
Ипак, Ротенберг као да је гледао неки други меч и неког другог Новака јер је сматрао да је тим потезом против Рубљова српски ас показао „бес“.
„За Ђоковића је добра вест што је провео много времена терену, након што је лишио себе игре, преко скоро десет сати на четири меча“ написао је Ротенберг, а онда изнео велику лаж.
„Лоша вест је да он, као и многи други на АТП имају проблем са лансирањем рекета у бесу. Због тога умало неко буде погођен“, написао је новинар алудирајући на моменат када је Новак рекет одлетео из руке.
Објава која је била лажна вест обрисана је убрзо са твитера, али је Рајли Опелка, амерички тенисер, на време видео и одмах реаговао.
„Добра вест је да губиш толико кредибилитета сваки пут када шириш дезинформације. Лоша вест је да се не суочаваш са било каквим последицама (поништавање акредитaција за медије) зато што си невероватно пристрасан и отворено лажеш“, написао је Опелка Ротенбергу.
Тениски новинар небројано је пута до сада исказао нетрпељивост према најбољем тенисеру света, али срећом нова лаж није прошла неопажено.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СПОРТ
Кецмановић је бољи и од Надала – а прети да престигне и Алкараса
Марко Максимовић - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
СПОРТ
Марко је одабрао Србију! /видео/
Исланд - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
СПОРТ
Бизаран наставак хајке на Русе – чак и из „земље ватре и леда“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала