- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума поручује Европи: Покушајте да проживите без Русије бар годину

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаЗастава Европске уније
Застава Европске уније - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин изјавио је да је одлука Москве да се обуставе испоруке руског гаса појединим земљама у Европи – исправна.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Исправна одлука. Такве мере треба предузети против непријатељских земаља“, рекао је Володин, истакавши да се све више држава договара са Русијом да плаћају гас у рубљама.

По његовим речима, у Европској унији су навикли да живе на рачун других: прво на рачун колонија, а сада би „Русија требало да их греје“.

„Нама цинично говоре: 'За седам година ћемо одустати од руског гаса'. Имамо право да одговоримо: 'Зашто да чекамо? Ако одустајете од стратешких односа, проживите без Русије бар годину дана'“, рекао је Володин.

Раније је руска компанија „Гаспром“ у потпуности обуставила испоруке гаса компанијама 'Булгаргаз' (Бугарска) и 'ПГНИГ' (Пољска) због одбијања да пређу на нови систем плаћања гаса – у рубљама.
Новац - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
ЕКОНОМИЈА
ЕК одобрила: Европске компаније могу да плаћају гас у рубљама без кршења санкција Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала