- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Кијев покушава да уништи пријатељство руског и украјинског народа

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Власти Кијева у својој русофопској хистерији настоје да униште пријатељство руског и украјинског народа, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Она је тим речима одреаговала на иницијативу израелског амбасадора у Украјини Михаила Бродског да кијевске власти спроведу „дерусификацију“ тако што ће заменити читав низ назива улица украјинске престонице које носе имена руских великана.
Захарова је рекла и да на тај начин власти Кијева покушавају да лише Украјинце сећања на личности као што су Лав Толстој, Фјодор Достојевски и Александар Пушкин, као и на многе команданте и борце Црвене армије.

„Није нам јасан став званичног представника Израела који својим изјавама ствара слику да то представља само чување сећања на људе који су спасавали Јевреје током Холокауста, иако ни речи не говори о томе како мисли да се то спроведе. Међутим, он заборавља на то да су се управо за време Другог светског рата у Украјини спроводила масовна убиства Јевреја уз активно учешће локалних националиста и колаборациониста које Кијев данас глорификује“, казала је она.

Као резултат тих иницијатива израелског амбасадора и покушајима да кокетира са кијевским руководством предлажући нове називе улица посвећених тим људима који су спасавали Јевреје, оценила је Захарова, могу се појавити и називи улица са именима оних „псеудохероја“ који су били директно одговорни за смрт цивила за време Другог светског рата, укључујући и хиљаде Јевреја.
„Не сме се допустити да се на било који начин глорификују злочинци који су били умешани у Холокауст“, закључила је руска политичарка.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
РУСИЈА
Захарова: Зеленски доживљава ситуацију око „Азовстаља“ као адут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала