- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гол, шта то беше?

© Sputnik / Лола ЂорђевићДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
Пратите нас
Црвена звезда газдује српским фудбалом и корача ка петој узастопној титули, али оно што би требало да брине Дејана Станковића и све којима је црвено-бела боја у срцу је да нападачи Милан Павков и Охи нису постигли гол у априлу, на претходних шест утакмица. Упркос томе, Звезда је прескочила директног конкурента и засела на чело табеле.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Хит Оливера Драгојевића „Подсети ме што то бјеше љубав“, нападачи Црвене звезде Радован Павков и Омоижуанфо Охи могли би комотно да отпевају у верзији - „Подсети ме шта то беше гол?“, јер дуже од месец дана траје њихов голгетерски пост.
Звезда је постигла у априлу 18 голова, али међу стрелцима није било оних којима је то у опису посла.
Норвежанин је стигао из Молдеа као убојити стрелац и доказани голгетер на северу. И почео је одлично, погађао је у уводним мечевима, али је онда из неког разлога у потпуности подбацио, затајио и (о)стао на шест погодака.
Последњи пут Охи је погодио 20. марта у тријумфу над Колубаром резултатом 3:0. После тога су уследили мечеви са Радничким из Ниша (5:1) , ТСЦ-ом (4:0) у Купу Србије, Радничким из Крагујевца 4:1, Партизаном (0:0), ТСЦ-ом у Суперлиги (0:4) и Чукаричким (1:0).
Звезда је остварила фантастичне резултате, само је ремизирала с Партизаном у мечу без погодака, док је на преосталих пет сусрета постигла 18 голова уз само два примљена.
Што се тиче Милана Павкова, горостаса из Бегеча, он је последњи пут сместио лопту у мрежу 14. марта у Милановцу, где је Звезда славила победу резултатом 2:1.
И тада су стрелци били Охи и Павков, после тога их нема на голгетерској мапи. Павков је остао на десет погодака.
Срећа по Црвену звезду и Дејана Станковића је што док траје њихов голгетерски пост мрежу погађају Александар Катаи (четири гола), Мирко Иванић (пет голова) који је одиграо свих 50 утакмица за црвено-беле у свим такмичењима ове сезоне и Ел Фарду Бен (шест голова). У поменутих 18 голова по једном су у априлу погађали Крстичић, Мотика и Срнић.
Сам Дејан Станковић је пред утакмицу претходног кола против Чукаричког (1:0) у плеј-офу поручио да је време да Охи и Павков прораде.
„Време је да Охи и Павков постигну гол, али важно је да и ако то не учине, допринесу томе да то неком другом пође за ногом. Они одвлаче пажњу штопера, везују их за себе и остављају простор Катаију, Иванићу и Бену да делују. Надам се да ће почети да постижу голове, али битно ми је шта пружају на терену током 90 минута. После када се отвори и кад крену голови, надам се да неће стати“, поручио је недавно Станковић, али се ситуација није променила.
Звезда ће данас од 17 часова бити на новом испиту јер гостује Војводини на „Карађорђу“ у мечу четвртог кола плеј-офа и за обрану трона јој до краја шампионата треба десет бодова, с обзиром на то да има два више од првог пратиоца Партизана који гостује Напретку (19.05).
Остаје да се види коме ће Дејан Станковић у Новом Саду пружити прилику од првог минута, да ли Охију или Павкову, или можда обојици, с обзиром на то да перспективни стратег црвено-белих и те како уме да изненади тактиком.
Карло Анчелоти - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
СПОРТ
Дон Карло император – суза за улазак у бесмртност /фото, видео/
Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
СПОРТ
Чизма се још једном поклонила „Нареднику“ из Србије /видео/
Мино Рајола - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
Од перача судова до власника виле Ала Капонеа – чудесан живот човека који је променио фудбал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала