Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Изетбеговић руши дејтонску БиХ, дестабилизује регион

© Фото : Даримир Банда, Министарство одбранеАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да је Бакир Изетбеговић без сумње највећи непријатељ Дејтонског споразума и да је својом последњом изјавом „најавио рушење БиХ и дестабилизацију читавог региона“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Изетбеговић је без сумње највећи непријатељ Дејтонског споразума, али и постојања Дејтонске Босне и Херцеговине. И до сада је својим наступима рушио уставни поредак и Дејтонски споразум, али изјавом да не могу СНСД и ХДЗ БИХ да 60% пробосанаца сведу на једну трећину, најавио је рушење БиХ и дестабилизацију читавог региона“, саопштио је Вулин.
Како је навео, грађански рат у Босни и Херцеговини је почео „насилним увођењем принципа ‘један човек, један глас' и поруком Србима да ће у земљи у којој су рођени заувек бити мањина, раја без права да одлучују о себи“, преноси Танјуг.
„Понављати исте поступке, а очекивати различите последице једна је од дефиниција лудила. Очекујем да ће Кристијан Шмит оштро реаговати и увести санкције Изетбеговићу, а да ће се бар састати Савет за спровођење мира и да ће зауставити лудило пре него буде касно“, изјаво је министар полиције и лидер Покрета социјалиста одговарајући лидеру СДА БиХ Изетбеговићу који је, како наводи Вулин, поново напао Дејтонски споразум и који призива насиље и дестабилизацију БиХ.
Бакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018. - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
РЕГИОН
Изетбеговић: Административна реорганизација Босне – кршење Дејтона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала