- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европска комисија: Захтев Русије да се гас плаћа у рубљама – покушај да се подели ЕУ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБрисел
Брисел - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
Европска комисија сматра да је захтев Русије да се гас плаћа у рубљама „покушај да се подели Европска унија“, те позива све земље заједнице на солидарност и јединство, изјавила је европска комесарка за енергетику Кадри Симсон.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Одлуку Русије да обустави испоруке руског гаса Бугарској и Пољској сматрамо доказом да је Русија непоуздан снабдевач. Захтев Русије да се гас плаћа у рубљама је покушај да се подели Европска унија, а ми треба да одговоримо јединством и солидарношћу“, изјавила је Симсонова по доласку на састанак министара енергетике ЕУ.

Упитана да прокоментарише информације европских медија о томе да су компаније из 10 земаља ЕУ већ отвориле рачуне у рубљама у „Гаспромбанци“ како би плаћале гас у рубљама, европска комесарка је изјавила да „Европска комисија нема никакве информације о земљама или компанијама које су спремне да плаћају гас у рубљама“.
Симсонова је саопштила да ће Европска комисија 3. маја на седници одбора европских комесара разговарати о шестом пакету санкција ЕУ против Русије.
Подсетимо, Гаспром је 27. априла обуставио извоз гаса бугарској компанији „Булгаргаз“ и пољској ПГНиП због тога што испоруке енергента нису платиле у складу с новом схемом исплате у рубљама.
Гасна компресорска станица Минска - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
РУСИЈА
Све земље ЕУ сагласне да руски гас и даље плаћају у еврима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала