- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Шпигел“: Немцима не могу гарантовати да ће им следеће зиме бити топло у становима

CC0 / Pixabay / Берлин
Берлин - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
Генерални директор највећег стамбеног предузећа у Немачкој Ролф Бух изјавио је у интервјуу за „Шпигел“ да својим клијентима не може да гарантује да ће следеће зиме у становима бити топло.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

По његовим речима, један број Немаца суочиће се са значајним додатним трошковима за грејање.

„За поједине подстанаре они могу достићи износ једнак двомесечној кирији за стан“, објашњава лидер компаније.

Бух је изразио забринутост због енергетске кризе изазване ситуацијом у Украјини и јасно је ставио до знања да долази талас поскупљења.

„Политичари широм Европе су регулисали да се у случају несташице гаса приватни потрошачи последњи искључују. Међутим, још се тачно не зна шта ће се догодити ако, на пример, падне притисак у мрежи. Већ смо забринути“, додао је он, истакавши да Немачка неће моћи брзо да одустане од испорука руског гаса.

Подсетимо, након почетка руске специјалне војне операције у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Москву. Многе земље су замрзнуле руску имовину. У Европи су све гласнији апели да се смањи зависност од руских енергената. У таквим условима Русија је донела одлуку да непријатељске земље од 1. априла плаћају руски гас у рубљама. „Гаспром“ је 27. априла обуставио извоз гаса бугарској компанији „Булгаргас“ и пољској ПГНиГ, јер су одбиле да плате гас по новој схеми.
Гасна компресорска станица Минска - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
РУСИЈА
Све земље ЕУ сагласне да руски гас и даље плаћају у еврима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала