- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

УНЕСКО онемогућио учешће Русије на конференцији о слободи медија

© AFP 2023 / Loic VenanceУнеско
Унеско - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
Пратите нас
Русији није дозвољено учешће на конференцији УНЕСКО о слободи медија, саопштило је руско Министарство спољних послова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Сваке године 3. маја обележава се Светски дан слободе медија који је прогласила Генерална скупштина УН 1993. године. Тим поводом УНЕСКО – специјализована агенција УН за међународну сарадњу на информативном плану - традиционално одржава тематске конференције. На жалост, ове године Русији није дозвољено учешће“, наводи се у саопштењу.
Како је навело Министарство, Секретаријат УНЕСКО је у име организатора форума на основу измишљених разлога одбацио руску пријаву за учешће на скупу о утицају великих ИТ компанија на рад медија и другим панелима.
Образложења заснована на тврдњама о неусклађености са захтевима конференције и већ формираним списком учесника су потпуно неодржива, наводе у Москви.
„Очигледно је да се УНЕСКО приклонио групи познатих, веома ангажованих држава које на светској сцени промовишу политику ‘укидања’ Русије и чији је циљ да се информативни простор очисти од свих гледишта која се разликују од ултралибералних ставова колективно Запада“, закључује се у саопштењу Министарства.
Заставе земаља чланица Унеска  - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
РУСИЈА
Заменица амбасадора: Покушали да ставе Русију на стуб срама у УНЕСКО због Украјине, није успело
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала