- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Французима са америчких паркета стиже снажно појачање

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Џоел Ембид, најбољи кошаркаш Филаделфије, поново је поднео захтев за добијање француског држављанства. Камерунац би тако већ у јуну могао да постане репрезентативац „триколора“, док је Европско првенство заказано за септембар.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Џоел Ембид има фамилију у Француској, познато је да је својевремено Камерун био под влашћу поменуте европске државље која је била колонијална сила, тако да не би требало да буде проблема око добијања пасоша.
Ово је други пут да се покреће питање да снажни Ембид добије француске папире, али је прошли пропао, а њему су се наводно чак противили асови попут Тонија Паркера и Евана Фурнијеа.
Сада је ситуација драстично другачија, те би Руди Гобер из Јуте, један од најбољих дефанзиваца лиге који предводи Французе, могао да добије бомбастично појачање.
Олакшавајућа околност за Французе на путу да постану јачи за Ембида огледа се у томе да он није одиграо ниједан меч за Камерун.
Према најавама из Француске Ембид ће на лето отићи у Париз како би финализирао читаву причу чији се коначни епилог и решавање комплетне документације очекује у јуну, чиме би селектор Венсан Коле добио монструозно појачање за ЕП које је на програму од 1. до 18. септембра.
Ембид је уз Николу Јокића и Јаниса Адетокумба у трци за добијање МВП признања, а у ноћи између понедељка и уторка пропустио је први полуфинални меч плеј-офа са Мајамијем због повреде лица.
Словеначки кошаркаш Лука Дончић – Далас Меверикс - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СПОРТ
Дончићево магично вече није спречило пораз Даласа /видео/
Драјмонд Грин прави насилан фаул на НБА - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Јокићу раскрварио око, Кларка „патосирао“ – Грин искључен после новог насртаја /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала