- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Херонимо потопио своју „Жуту подморницу“ – Ливерпул чудесним преокретом до финала! /видео/

© AP Photo / Jose BretonДетаљ са утакмице Виљареал - Ливерпул
Детаљ са утакмице Виљареал - Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
Пратите нас
Фудбалери Ливерпула пласирали су се у финале Лиге шампиона после драматичне реванш утакмице полуфинала против Виљареала која је завршена победом резултатом 3:2 после преокрета, за укупних 5:2 у корист енглеског клуба, који треба да се захвали и голману домаћих Херониму Рулију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Виљареал је имао два гола предности после првог полувремена, али је екипа тренера Јиргена Клопа после шокантно лоше игре успела да пронађе ритам и да са два гола, оба кроз ноге голману Херониму Рулију успе да поврати предност из првог меча и обезбеди место у финалу.
Тачку на катастрофалну партију голман домаћих је ставио ужасним истрчавањем у 74. минуту које је казнио Садио Мане и донео преокрет Ливерпулу на 3:2.
Феноменалан је за „Жуту подморницу“ био Етијен Капуе, са две асистенције, Булају Дијаи у трећем и Франсису Кокелану у 41. минуту је креирао повратак у игру Виљареала, али му то остаје слаба утеха.
Ливерпул је своје адуте нашао у другом полувремену, у 62. је прецизан био Фабињо, а пет минута касније и Луис Дијас, који је у паузи ушао у игру уместо Диога Жоте, не толико приметног у игри енглеске екипе, док је победу донео већ поменути Мане, комплетиравши преокрет за 12 минута.
На спектакуларан начин је домаћа екипа отворила утакмицу, већ у трећем минуту Булаје Дија је затресао мрежу Ливерпула, после сјајне акције.
Екипа Јиргена Клопа као да није са довољним фокусом ушла у дуел, у 12. минуту је Дани Парехо имао нову велику прилику, али је био за мало непрецизан.
Ливерпул није могао да дође до лопте, покушавао је опструкцијама да отежа ривалима покушаје да стигну до другог гола, али је све мирисало да ће доћи до поравнања укупног резултата.
У 38. минуту фудбалери Виљареала су тражили пенал после старта голмана Алисона над Ђованијем Ло Селсом који је морао да потражи медицинску помоћ, међутим арбитри нису желели да услише њихове захтеве.
Нису ни морали, три минута касније Етијен Капуе је организовао спектакуларну акцију коју је Франсис Кокелан реализовао за 2:0, односно 2:2 у коначном резултату.
До краја полувремена није било промена, али је било јасно да је Ливерпул потпуно шокиран, чему сведочи и податак да није имао ниједан ударац у оквир гола за 45 минута фудбала.
Морао је да мења Клоп, уместо Диога Жоте на терену се нашао Луис Дијас, а у 49. минуту прилику за Ливерпул из слободног ударца пропустио је Садио Мане.
Дијас је шест минута по уласку у игру имао Дијас, центаршутевима није успевао ни Трент Александер-Арнолд, али је у 55. минуту погодио пречку спектакуларним ударцем.
Коначно, мрежу Виљареала у 62. минуту откључао је Фабињо, право кроз ноге голману у мрежу.
Свега пет минута касније резултат је био поравнат, а Ливерпул се вратио на два гола разлике – Клоп је погодио са изменом и Дијас му је поверење вратио поготком у 67. минуту за 2:2, односно 4:2 и поново кроз ноге голману!
Потпуни преокрет комплетиран је у 74. минуту, Руљи је поново лоше реаговао, истрчао је далеко од свог гола по лопту, Садио Мане је успео да га заобиђе и да пласира лопту у небрањену мрежу за 3:2.
Капуе је своју одличну партију из првог полувремена упропастио другим жутим картоном у 86. минуту, због чега је Виљареал морао да остане са десеторицом фудбалера до краја меча.
У другом полуфиналу састају се Реал Мадрид и Манчестер сити, енглески представник има предност од 4:3 из првог дуела.
Лука Модрић и Кевин де Брујне - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
СПОРТ
Седам голова и спектакл за памћење – Сити савладао Реал! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала