- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски парламент подржао пружање војно-техничке помоћи Украјини

CC0 / Pixabay / Зграда бугарског парламента
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Народна скупштина Бугарске подржала је пружање војно-техничке, финансијске и хуманитарне помоћи Украјини, јавља телевизија „бТВ“. Предлог је иницирала владајућа партија „Наставићемо са променама“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према наводима телевизије, одбачени су предлози бивше владајуће странке ГЕРБ и „Демократске Бугарске” (део владајуће коалиције) за праву војну помоћ.
Раније је тема војне помоћи изазвала бурне расправе у парламенту. „Наставићемо са променама”, „Демократска Бугарска” и ГЕРБ су се залагали за снабдевање оружјем, Бугарска социјалистичка партија и „Возрожденије” су се категорички противили предлогу.
Данашња одлука представља компромис за странке из владајуће коалиције: социјалисти су поручили да ће Бугарска на тај начин показати солидарност са Украјином, да неће доводити у питање чланство Бугарске у НАТО, али да неће постати страна у сукобу.
Подсетимо, војно-техничка помоћ подразумева ремонт војне технике на територији Бугарске, не разматра се слање оружја и муниције, о чему је говорио премијер Кирил Петков током прошлонедељне посете Кијеву. Осим поправке војне технике, Бугарска је такође спремна да настави да подржава чланство Украјине у ЕУ, да пружа помоћ украјинским избеглицама, да испоручује лекове, одећуи храну, да увози украјинско жито, као и да јача сарадње у енергетском сектору, укључујући увоз електричне енергије и природног гаса из Украјине.
Мост који је украјинска војска порушила, Волноваха, Украјина - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
РУСИЈА
Бугарски министар финансија: Украјина ће победити у конфликту, морамо јој помоћи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала