- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ко плаши руског патријарха не познаје историју – одговор РПЦ на најаву западних санкција

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаПатријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља
Патријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Могуће увођење санкција Европске уније против патријарха московског и све Русије Кирила нема никакве везе са здравим разумом, јер се црква не може застрашити „уношењем на некакве спискове“, изјавио је шеф Синодалног одељења Московске патријаршије за односе са јавношћу Владимир Легојда.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Још бих подсетио ауторе санкционих иницијатива да патријарх московски и целе Русије Кирил долази из породице чији су чланови деценијама излагани репресијама због вере и моралног става у налету комунистичког безбожништва. И нико од њих се није плашио затвора, па чак ни одмазде. Зато треба бити потпуно неупућен у историју наше цркве да би плашили њено свештенство и вернике уношењем на неке спискове“, рекао је Легојда.

Како је додао, „што су санкције неселективније, што више губе додир са здравим разумом, утолико ће дуже трајати постизање мира за који се Руска православна црква моли на свакој литургији, потврђујући своје речи пружањем помоћи свима који су погођени украјинским сукобом“.
Раније су медији саопштили да Европска унија предлаже да се у оквиру шестог пакета санкција уведу ограничења и против патријарха Кирила.
Заставе Русије и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
РУСИЈА
Европска комисија предлаже потпуну забрану увоза руске нафте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала