- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ливерпул је имао 11 проблема, а онда је Клоп поменуо ментална чудовишта

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSМенаџер Ливерпула Јирген Клоп
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Спектакуларан преокрет режирао је Ливерпул у Шпанији победивши Виљареал резултатом 3:2 (0:2) у полуфиналу Лиге шампиона. Редси у првом делу нису личили на себе, примили су два гола и били су у нокдауну, али их је од нокаута спасио њихов тренер Јирген Клоп моћним речима у свлачионици стадиона Де ла Керамика. Тражио је и добио ментална чудовишта!
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Диа и Кокелан су головима у трећем, односно 41. минуту успели да шокирају Енглезе и да крајње неочекивано унесу резултатску неизвесност у двобоју са фаворизовани Ливерпулом који је на Енфилду, чинило се, стекао ненадокнадивих 2:0.
Ипак, фудбал је показао све своје чари. После првих 45 минута оба тима била су са идентичним шансама за пласман у велико финале, можда је чак и „жута подморница“ била ближа том остварењу, због самог моментума, хука са акустичног стадиона Де ла Керамика и психолошке предности.
А онда су нестала светла рефлектора, јер су играчи отишли на 15-минутни одмор и ту је на сцену ступио харизматични и енергични немачки стручњак Јирген Клоп, који је бираним речима успео да тргне из летаргије своје фудбалере који нису личили на себе.
„У паузи сам рекао играчима да морају да играју боље у другом него у првом полувремену. Тражио сам од својих помоћника да нађу пример шта смо добро урадили у првом полувремену, пример који бисмо показали играчима и подсетили их шта треба да раде у наставку сусрета. Момци су се онда сами јавили и рекли да нема добрих примера. Зато сам им скренуо пажњу да почну да проналазе више слободног простора, да буду флексибилнији и да престану да помажу Виљареалу. Диого Жота није био наш проблем у првих 45 минута, имали смо 11 проблема. Рекао сам момцима да желим да видим сутрадан наслове у новинама о менталним чудовиштима. Били смо импресионирани учинком у првом полувремену, али је чињеница да смо успели да се вратимо била заиста импресивна“, истакао је Клоп, чијем тиму су помогле и трагикомичне реакције голмана Херонима Руљија, јер је примио два гола кроз ноге, а код трећег је излетео далеко од свог гола и био је кобан по свој тим.
Ливерпул ће у финалу чекати бољег из двобоја Реал - Манчестер сити, који је на програму вечерас на стадиону "Сантијаго Бернабеу", где краљеви јуре заостатак из првог меча - 4:3.
Ливерпул је тако остао у трци за савршену сезону јер је у игри за чак четири трофеја. Освојио је Лига куп, у финалу је Лиге шампиона и ФА купа, док се са Ситијем бори за титулу првака Премијер лиге.
„Унај Емери ради невероватан посао са Виљареалом. Осећамо се као да смо одиграли 500 мечева ове сезоне, тако да је ова победа велика“, поручио је Клоп.
Детаљ са утакмице Виљареал - Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СПОРТ
Херонимо потопио своју „Жуту подморницу“ – Ливерпул чудесним преокретом до финала! /видео/
Драган Стојковић Пикси, Италија 1990. осмина финала Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СПОРТ
Загрљај за вечност /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала