- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Словачка сагласна да одустане од руске нафте – али за три године

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаНафтна палтформа
Нафтна палтформа - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
Словачка је сагласна са предлогом Европске комисије да уведе ембарго на увоз руске нафте у ЕУ уколико јој буде омогућен трогодишњи прелазни период за одустајање од руског енергента, саопштио је министар економије Словачке Ричард Сулик, преносе словачки медији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Што се тиче ситуације у области увођења ембарга на нафту из Русије, није тачно да се нећемо придружити санкцијама ЕУ против Русије. Напротив, Словачка је увек подржавала те санкције. Делујемо заједно са другим земљама ЕУ, али такође захтевамо солидарност са нама. Тражили смо трогодишњи прелазни период (за одустајање од руске нафте). Инсистираћемо на томе да се Словачкој омогући тај прелазни период“, рекао је министар.

Како је изјавио портпарол Европске комисије Ерик Мамер у Бриселу, Европска комисија је предложила да се направе изузеци од антируских санкција за земље ЕУ које су у великој мери зависне од руске нафте.
Према писању европских медија, изузеци би требало да се односе на Мађарску и Словачку које би могле да добију рок до краја 2023. године да забране увоз руске нафте.
Раније је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила да Европска комисија у оквиру шестог пакета санкција против Русије предлаже да се постепено забрани увоз руске нафте у ЕУ. Према писању медија, Европска комисија предлаже чланицама ЕУ да одустану од увоза руске сирове нафте у року од пола године.
Подсетимо, Европска унија је након почетка специјалне војне операције у Украјини усвојила пет пакета санкција против физичких лица, организација, финансијског сектора и енергетике Русије. Како је саопштио Кремљ, западне санкције су озбиљне, али Русија се благовремено припремила за њих.
Заставе Русије и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
РУСИЈА
Европска комисија предлаже потпуну забрану увоза руске нафте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала