- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Белорусији почела изненадна провера снага за реаговање

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области
Заједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
Пратите нас
У белоруској војсци почела је изненадна провера снага за реаговање, саопштило је Министарство одбране Белорусије на Телеграму.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

„У Оружаним снагама Белорусије почела је изненадна провера снага за реаговање. Војне јединице и одреди ће разрађивати питања стављања у борбену готовост, марширања у предвиђена подручја и извршавање задатака борбене обуке“, наводи се у објави.

Како је прецизирано, „циљ провере је процена спремности и способности војске за оперативно реаговање на могућу појаву кризних ситуација“.
„Војне јединице и одреди деловаће на непознатим теренима у окружењу које се брзо мења“, наводи Министарство одбране Белорусије.
Број снага које ће бити укључене у проверу постепено ће се повећавати, што ће омогућити да се провери њихова способност да се супротставе војним претњама како на земљи, тако и у ваздуху.
Провера је комплексна. Велика пажња се удељује системима за подршку који треба да створе повољне услове за деловање војних јединица“, прецизирано је.
Такође се наводи да су овакви догађаји један од најефикаснијих начина за обуку трупа. Наглашава се да не представљају никакву опасности ни за европску заједницу у целини, ни за суседне земље појединачно.
Планирано је премештање „значајног броја војне технике“, што може отежати саобраћај јавним путевима.
Војне вежбе НАТО-а у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
РУСИЈА
Белорусија: НАТО на Источну Европу гледа као на најизгледнију сцену за борбена дејства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала