- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Члан прелазног савета: Француска војска покушава да сакрије масовне гробнице у Малију

© AFP 2023 / FLORENT VERGNESФранцуски војници у Малију
Француски војници у Малију - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Француска војска покушава да сакрије масовне гробнице у Малију за које је одговорна, изјавио је за Спутњик члан Националног прелазног савета Малија Абубакар Сидики Фомба.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Француска војска лаже, фабрикује чињенице желећи да сакрије рударскe бушотине. Ако постоје масовне гробнице, онда су они одговорни за њих“, рекао је он.

Политичар је додао и да су власти Малија покренуле истрагу у потрази за могућим нуклеарним отпадом.
Покренули смо истрагу у потрази за могућим нуклеарним отпадом. Нисам био тамо, али добијам информације у реалном времену“, објаснио је он.
Крајем априла појавиле су се нове сумње о ратним злочинима француског контингента у Малију. Конкретно, у недавно напуштеној војној бази у граду Госи, након њиховог одласка наводно је откривена масовна гробница локалних становника.
Раније је Јелисејска палата саопштила да су Француска, њени европски савезници у операцији „Такуба“ и Канада одлучили да покрену координисано повлачење трупа из Малија због неслагања са прелазним властима земље. Повлачење француских трупа из Малија трајаће четири до шест месеци, рекао је француски председник Емануел Макрон. Влада Малија је након тога позвала Француску да повуче трупе укључене у операције „Бархан“ и „Такуба“ „без одлагања“ и под контролом малијских власти.
Француска војска у Малију - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
СВЕТ
Нова провокација француске пропаганде: За губитак утицаја на Малију окривљују се Руси
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала