- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Генералштаб Белорусије: НАТО се припрема за операције у источном правцу

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУ Пољској се распоређује батаљон НАТО-а
У Пољској се распоређује батаљон НАТО-а  - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
НАТО је удвостручио своје снаге у Источној Европи, а ударне групе могу бити формиране у близини граница Русије и Белорусије у најкраћем року, изјавио је заменик начелника генералног штаба Оружаних снага Белорусије Руслан Косигин. Он је истакао да су у току припреме за извођење војних операција НАТО-а у источном правцу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Колективни Запад интензивирао је рад на повећању војних трупа у Источној и Југоисточној Европи. Истовремено, значајни део средстава и снага који је, наводно, предвиђен за јачање источног крила Алијансе, пребачен је са континенталног дела Сједињених Америчких Држава“, истакао је Косигин.

Он је додао да се у непосредној близини граница Русије и Белорусије већ данас налазе снаге, на основу којих у најкраћим роковима могу бити формиране ударне групе.
Према његовим речима, тренутно се тамо налази око 37,5 хиљада људи, од чега 24,5 хиљада у Пољској и балтичким земљама.

„Тренутно се на територији и у ваздушном простору држава централне и источне Европе, укључујући Пољску и балтичке земље, као и водама Балтичког и Северног мора одржавају догађаји великих размера, мултинационалне вежбе ‘Бранилац Европе 2022’. Заправо, у току су припреме за извођење војних операција у источном правцу“, објаснио је Косигин.

Подсетимо, у Пољској су почеле вежбе НАТО снага под називима „Бранилац Европе 2022“ и „Брзи одговор 2022“, на којима учествује око 18000 војника из двадесет држава чланица Алијансе. Вежбе ће се, осим у Пољској одржати и у још осам других држава.
Војне вежбе НАТО-а у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
РУСИЈА
Белорусија: НАТО на Источну Европу гледа као на најизгледнију сцену за борбена дејства
Војник са заставом НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СВЕТ
Да ли је Америка спремна да гурне источну Европу у рат са Русијом
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
РУСИЈА
Папа Фрања: Лавеж НАТО-а пред вратима Русије могао би да буде узрок сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала