- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Афричка клетва“

© AP Photo / Manu FernandezПеп Гвардиола
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
Пратите нас
Пре нешто више од пет и по година Пеп Гвардиола је сео на клупу Манчестер ситија, пројекта помогнутом арапским новцем, са идејом да освоји Лигу шампиона – по сваку цену. Каталонац то неће учинити ни ове године, а за све је „крива“ – афричка клетва.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Гвардиола је доживео прави дебакл у Мадриду, његов Сити је на реванш меч полуфинала стигао са голом предности (4:3) и до 90. минута је деловало да је сигуран за пролаз у меч за трофеј.
Али, два гола Родрига у последњим минутима регуларног дела меча, уз погодак Карима Бенземе из пенала у првом продужетку, значили су крај Гвардиолиних снова о томе да енглески клуб, у који је уложен огроман новац, доведе на врх Европе.
Реал Мадрид Манчестер сити
 - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
СПОРТ
Манчестер био спреман да слави – а онда је Бензема лансирао Реал у финале Лиге шампиона
Прича о томе да је Сити „уклет“ клуб потиче још из 2018. године, када је фудбалски менаџер Дмитри Селук најавио да у плави део Манчестера никада неће стићи „ушати“ трофеј.
Разлог свему је однос Гвардиоле према, тада једном од лидера Ситија, дефанзином везисти Јаји Туреу, једном од најбољих афричких фудбалера свих времена.
„Гвардиола је окренуо целу Африку против себе, многи афрички навијачи више не желе да гледају Сити због Гвардиоле. Сигуран сам и да многи афрички шамани неће дозволити да он освоји Лигу шампиона. То ће бити за Гвардиолу афричка клетва. Живот ће показати да ли сам у праву, а то што је он урадио Туреу, то није чак ни грешка, то је криминално дело. Пеп, бумеранг ће се вратити, тек ћете видети ко су афрички шамани. Запамтите моје речи“, навео је тада Селук.
Четири године касније, Сити нема трофеј Лиге шампиона, а Гвардиола, иако је у јавности перципиран као велики фудбалски иноватор и тактичар, остаје на „само“ две освојене Лиге шампиона и то као тренер Барселоне.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала