- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Косовско чудо у Москви на Дан победе - Србија ће имати свог представника у Русији

© Фото : Спутњику уступио Руски домПавлина Радовановић на наступу у Руском дому
Павлина Радовановић на наступу у Руском дому - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Павлина Радовановић, талентована девојчица из Ораховца, српске енклаве на Косову и Метохији, певаће у центру Москве 9. маја. Она ће наступити на централној међународној сцени „Бесмртног пука“ поводом обележавања Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.
Представници Руског дома испратили су у Русију девојчицу за коју кажу да није званични, али да је најбољи представник Србије на манифестацији „Бесмртни пук“ у Москви.
Ова талентована девојчица, која подједнако воли да пева и да игра фудбал, захваљујући свом јединственом вокалном таленту стекла је велике симпатије у народу и епитет ,,косовског чуда“.
Наступала је на Косову и Метохији, у централној Србији и Републици Српској, а недавно је одржала и свој први солистички концерт пред београдском публиком, управо у Руском дому. Павлина је певала поводом сећања на мартовски погром на Косову и Метохији и почетак НАТО агресије.
„Павлина је отпутовала на позив организатора „Бесмртног пука“ у Русији. Певаће косовске песме на централном месту ове манифестације у Москви. То је нешто сасвим природно, заправо само показује колико су природне наше руско – српске везе и какву и колику будућност имају“, каже за Спутњик виши саветник Руског дома у Београду Георги Енгелхардт.
Павлину очекује неколико концерата у Руској престоници. Публици ће представити не само музичку баштину Косова и Метохије, говориће им о свом родном Ораховцу, о ни мало лаком живота Срба у овом метохијском гету.
За Павлину је посета Русији један од најважнијих догађаја у животу, упознаће богату културу те земље, а започео је огромним узбуђењем - Павлина данас први пут лети авионом.
Павлина Радовановић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
КУЛТУРА
Први солистички концерт косовског чуда – Павлина у Руском дому /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала