- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Не намеравамо да користимо нуклеарно оружје у Украјини

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Русија не намерава да користи нуклеарно оружје током специјалне војне операције у Украјини, изјавио је заменик директора Одељења за информације и штампу Министарства иностраних послова Русије Алексеј Зајцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У више наврата смо морали да негирамо инсинуације о евентуалној примени нуклеарног оружја током специјалне војне операције. То су намерно изговорене лажи“, рекао је Зајцев на конференцији за новинаре.
Представник руског дипломатског ресора је додао да се Русија строго придржава принципа да „у нуклеарном рату не може бити победника и да он не сме бити покренут“.
„Прошле године је управо Русија успела да убеди САД, а затим и целокупну нуклеарну петорку да потврди приврженост том принципу“, подсетио је Алексеј Зајцев.
Током конференције британски новинар је питао Зајцева постоји ли могућност да Русија употреби нуклеарно оружје са циљем да „потопи Велику Британију“.
„Ваше питање сам разумео као још један неспретан покушај да се пажња британске јавности преусмери са истински важних догађаја у Украјини на разматрање питања која су сама по себи апсурдна“, рекао је Зајцев.

Нато чини све да се сукоб у Украјини не прекине

Зајцев је навео да се Нато залаже за што бржи прекид борбених дејстава у Украјини, али да чини све да се тај прекид не догоди.
„И даље изазива недоумице дволична политика земаља НАТО-а и Европске уније, које се на речима залажу за што бржи прекид борбених дејстава, а чине све да то не дозволе“, рекао је Зајцев на конференцији за новинаре.
Према његовим речима, испоруке западног наоружања у Украјину вреде милијарде долара.
Зајцев је, такође, нагласио да у светлу војне подршке коју Запад пружа Кијеву, стагнирају руско-украјински преговори о решавању кризе.
„У том светлу је јасно то што Кијев и његови западни ментори нису заинтересовани за мирно решавање кризе. Руско-украјински преговори су у стању стагнације“, навео је Зајцев.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
РУСИЈА
Лавров: Запад распламсава пропагандни рат против Русије и Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала