- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Посланици изгласали мјере за јефтиније гориво и намирнице у Црној Гори

© Sputnik / Бобан НововићСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
Пратите нас
Скупштина Црне Горе гласовима свих присутних посланика касно синоћ усвојила је Предлог закона о измјени допуна закона о акцизама и Предлог закона о измјена и допунама закона о порезу за додатну вриједност.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

За измјене и допуне Закона о акцизама гласало je 49 посланика, док је за Закон о порезу на додату вриједност гласало 50 посланика.
Поред тога, посланици су са 49 гласова усвојили и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на непокретности.
Скупштински Одбор за економију, финансије и буџет прихватио је предлог министра финансија Александра Дамјановића да се амандман шефа клуба „Црно на бијело“ Милоша Конатара о повећању акцизе на дуванске производе коригује, тако што би се цијена кутије цигарета повећала за око десет центи од 1.јуна.
Дамјановић је предложио да се убрза примијена обавезе из акцизног календара па обавезе које су требале да се примијене 1. јануара наредне године важиће од 1.јуна ове године, а обавезе које су пристизале 1. јануара 2024.године да се почну примјењивати од 1. јануара 2023.
Министар финансија Александар Дамјановић нада се да ће Влада моћи у понедјељак или у уторак да утиче на цијене горива, ако Скупштина усвоји Закон о измјенама и допунама Закона о акцизама.
Избори у Никшићу - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РЕГИОН
Црна Гора: Одложени сви локални избори до јесени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала