- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Акција „Бесмртни пук“ одржана у Бразилу, Уругвају и Аргентини /видео/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаШетња Бесмртног пука у Москви поводом Дана победе над фашизмом
Шетња Бесмртног пука у Москви поводом Дана победе над фашизмом - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Амбасада Русије у Уругвају је организовала манифестацију „Бесмртни пук“ у знак сећања на жртве нацистичких злочина у Другом светском рату, која у тренутној ситуацији има велики значај, изјавио је Спутњику амбасадор Русије у тој латиноамеричкој земљи Андреј Будајев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У манифестацији је учествовало више од 40 људи, међу којима су сарадници амбасаде, чланови њихових породица и представници руске дијаспоре у Уругвају.
„Данас је овај марш више него актуелан, с обзиром на догађаје у Украјини и око ње. Борба против нацизма се наставља и ми као потомци генерације хероја настављамо ову борбу против нацизма како бисмо осигурали мир и стабилност не само у Украјини, већ и у Европи и широм света“, изјавио је руски амбасадор.
Акција сећања на жртве нацизма у Другом светском рату је одржана и у Бразилу у руском конзулату у Сао Паолу, на којој је учествовало више од 40 људи.
„Акција је одржана у Сао Паолу, где живи највећи део наше, ако можемо тако рећи, колоније. Она се састоји од Бразилаца, потомака наших сународника у другој или трећој генерацији, тако да су главни учесници били бразилски држављани који су пореклом из Русије“, рекао је портпарол руске амбасаде Иван Глухов.
Акција сећања одржана је и у Аргентини.
„Бесмртни пук“ је манифестација посвећена сећању на учеснике и жртве Другог светског рата, која се одржава у Русији и бројним земљама. Први пут је одржана 9. маја 2012. године у Томску на иницијативу локалних новинара, а 2013. године постала је сверуска.
Павлина Радовановић на наступу у Руском дому - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
КУЛТУРА
Косовско чудо у Москви на Дан победе - Србија ће имати свог представника у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала