00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски лекар открива: Овај зачин је међу нама 3.000 година и има 300 корисних својстава

© Flickr / THORЗачини
Зачини - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Руски нутрициониста Андреј Золотарев испричао је за радио Спутњик који густи зачин не само да даје посебан укус храни, већ има и лековита својства. У питању је сенф.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сенф има отприлике три стотине корисних својстава, истакао је нутрициониста.
Како каже, његове зачињене врсте имају антисептичко и антихелминтичко дејство.

„Тај производ се готово три хиљаде година налази на столовима људи. Први разлог из којег су почели да користе сенф је његово антисептичко и антхелминтичко дејство. Управо су сенф служио уз рибу да би заштитио црева од заразе хелминтима. Уколико је зачињени сенф у јелу, ваша црева биће заштићена од различитих паразита и бактеријских инфекција“, објаснио је Золотарев.

Мање зачињене врсте тог зачина стимулишу пробавни систем, односно повећава се производња желудачног сока, због чега се тешка храна ефикасније вари, додао је нутрициониста.
Поред тога, према његовим речима, сенф може мало да снизи крвни притисак.
„Уколико је особа имала висок крвни притисак, он се нормализује. Ако је реч о хипотензији, овде или нема ефекта, или човек може да се зноји, притисак ће још мало пасти“, објаснио је дијетолог.
Међутим, упозорио је да би пацијенти са обољењима гастроинтестиналног тракта требало да буду опрезни када је реч о уносу сенфа. Они који немају контраиндикације могу да једу сенф у разумним количинама готово сваки дан, закључио је он.
Персијски зачини - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СВЕТ
Зачин који смањује ниво лошег холестерола
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала