- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Сорошево чедо“, позив на двобој... Скандал на турској политичкој сцени

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Туниса
Застава Туниса - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Скандал између лидера турске „Партија победе“ Умита Оздага и министра унутрашњих послова Турске Сулејмана Сојлуа, постао је једна од најактуелнијих тема у медијима и на друштвеним мрежама земље, јер је, према наводима, Оздаг изазвао турског министра на двобој.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Шта је претходило сукобу

Како је објавио портал Сондакика.цом, министар Сојлу је раније у емисији уживо изјавио да је Оздаг – „Сорошево чедо“.
„Уопште га не сматрам људским бићем. Он је за мене нижи и од животиње. Он је Сорошево чедо, повезан са обавештајном службом“, пренео је портал речи министра.
Турски политичар Умит Оздаг који је на почетку напустио „Партију националистичког покрета (ПНД), а касније и „Добру партију“ и на крају оформио сопствену странку „Партија победе“, назвао је догађај „личним сукобом“ и изазвао министра на двобој.
„Ово више није политички сукоб. Претворио се у нешто лично. Није први пут да ме је Сулејман увредио. Раније сам га тужио суду. Без обзира на веома оштре изјаве, суд је одбио да покрене кривични поступак. Да сам ја дао сличне изјаве, сад бих био у затвору“, рекао је политичар.

Позив на двобој

Касније је лидер „Партије победе“ изазвао министра унутрашњих послова, објавивши на друштвеној мрежи, да га чека испред зграде МУП-а у петак у 11.00 часова по локалном времену.
„Сулејмане, бићу сам и без оружја испред Министарства унутрашњих послова сутра у 11.00 часова“, написао је Оздаг.
Политичар је у наведено време дошао испред зграде МУП-а, а дочекали су га представници бројних медија. Међу члановима партије и органа реда почела је туча, а Сојлу се није одазвао на позив Оздага.

Пажња, провокација

Владајућа партија саопштила је да потпуно подржава министра унутрашњих послова Сулејмана Сојлуа, окарактерисавши оно што се догодило као клевету и провокацију.
„Намерна политика напетости и клеветничка кампања против државних институција, нашег министра унутрашњих послова и нашег МУП-а су јавне провокације. Владајућа партија није допуштала ове провокације до сада, неће их допустити ни убудуће“, написао је на „Твитеру“ представник владајуће партије Омек Челик.
Опозиција се још није изјаснила поводом сукоба, али је објавила свој коментар на Твитеру.
Египатска пијаца у старом делу Истанбула - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Висока инфлација у Турској: 40 одсто грађана на минималцу, прети крах туристичке сезоне
Авион „Туркиш ерлајнса“ „боинг 777-300“ - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
РУСИЈА
Турска оснива авиокомпанију за превоз туриста из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала