- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски научници направили кобасицу која снижава шећер у крви

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаРуска салама
Руска салама - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
У Русији је направљена кобасица која снижава шећер у крви, а производња је планирана за јесен, рекао је Спутњику доцент катедре на Одсеку за технологију складиштења и прераде сточних производа Технолошког института „Тимирјазева“ Андреј Гурин, учествујући на форуму „Велике идеје за ново време“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Развијен је рецепт и технологија производа. Експериментално је доказана ефикасност куване кобасице уз додатак лека на биљној бази који има хипогликемијско дејство ‘Арфазетина'. Он се користи за превенцију и лечење дијабетеса другог типа, а коришћењем махуна пасуља у изради се смањује ниво глукозе у крви“, рекао је експерт.

Партнери пројекта су Технолошкеи институт „Тимирјазева“ и Сверуски научно-истраживачки институт за лековите и ароматичне биљке.
Он је навео да би производња могла да почне до краја јесени, уз учешће представника из месне индустрије у пројекту. План је да производња почне са малим серијама, по 200 килограма производа дневно и да се постепено повећава.

„Развој тржишта функционалне хране у Русији ће позитивно утицати на побољшање здравља и квалитета живота Руса. Што се тиче нашег производа, њега ће користити људи који имају предиспозиције да добију дијабетес и они који имају дијабетес другог типа, што је 5,1 милион људи. Наш производ ће омогућити да се значајно смањи увоз лекова који се користе за превенцију и лечење дијабетеса другог типа, на пример, препарата ‘Глукобај‘ или „Сиофор“, појаснио је Гурин.

Он је изјавио да се цена функционалне кобасице неће разликовати од обичне куване кобасице. Цена ће се на том нивоу одржати захваљујући томе што се уместо млечних сировина користи производ добијен прерадом пасуља, закључио је руски експерт.
Кокос - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
РУСИЈА
Пут од кокоса: Руски научници направили „зелени“ материјал за изградњу путева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала