- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Задра: „Кустендорф“ одскочна даска за младе ауторе, заблуда је да филм на енглеском боље пролази

© Tanjug / RADE PRELICФламинио Задра, италијански филмски продуцент, гост Кустендорфа
Фламинио Задра, италијански филмски продуцент, гост Кустендорфа - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Италијански продуцент Фламинио Задра сматра да је „Кустендорф“ одлична одскочна даска за младе ауторе, да је заблуда да филм на енглеском боље пролази на тржишту и да је неизвесно како ће се опоравити филмска индустрија после пандемије вируса корона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Задра је рекао да је постао „ветеран Кустендорфа“, са пет долазака последњих осам година, и истиче да се ради о јединственом фестивалу по атмосфери и начину спајања људи.
„Ово је једини фестивал кратког филма ког посећујем. Атмосфера је специјална, интимна, као да сте међу породицом у овом селу. Срећете људе сваки дан, сваки час и одмах се повезујете“, рекао је Задра.
Према његовим речима, „Кустендорф“ је „добро место за успостављање контаката и рад без стреса, фантастичан је и сви би требали доћи овде пре или касније“.
Задра је оценио да је квалитет кратких филмова младих аутора приказаних на „Кустендорфу“ „у просеку веома висок и селекција је најбољих долазећих талената“.
„Овај фестивал је као добра трамполина. И гарант је квалитета - кад сте овде са кратким филмом значи да имате шта рећи... Част је бити изабран за овај фестивал и одавде учинити наредни корак“, истакао је продуцент.
„Кажу да ће кад направиш филм на енглеском тржиште бити наклоњеније. То је погрешно. Није тако“, истиче Задра.
Задра појашњава да је у многим европским земљама филм синхронизован, као у Италији, тако да гледаоцима није било битан оригинални језик филма.
Упитан како као продуцент гледа на будућност филмског тржишта, уздрманог после две године пандемије ковида, Задра каже да „нема појма“ и да свако ко каже другачије – лаже, преноси Танјуг.
Емир Кустурица на отварању Кустендорфа - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
КУЛТУРА
„Њихов је план да нам одузму све што имамо“: Емир Кустурица отворио 15. „Кустендорф“
Емир Куструрица - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
ДРУШТВО
Ово је много већи лом него што нам се чини: Емир Кустурица за Спутњик о прогону свега руског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала