- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српском сину прете смрћу у Аустралији: „Насмејаћу се“ /видео/

© AFP 2023 / ERIC ESPADAДејан Васиљевић
Дејан Васиљевић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Дејан Васиљевић, момак пореклом из Бањалуке, један је од најбољих шутера у аустралијској кошарци, али се тамошњим навијачима није свидело како је прославио победничку тројку за свој Сиднеј против Џекџамперса после чега се 25-годишњи кошаркаш суочио чак и са претњама смрћу.
Васиљевић је донео другу победу Сиднеју у финалној серији аустралијског шампионата и у ерупцији одушевљења гестикулирао је ка противничким навијачима.
Славио је Васиљевић тројку ударањем у груди и гунђањем у браду и то се није свидело навијачима екипе са Тасманије.
„Вероватно сам мало претерао са радовањем. Али, када навијачи почну да вређају и говоре лоше ствари на личном нивоу, онда морате да их ућуткате и уживате у моменту. Ипак, када ствари оду превише лично, онда се ја изнервирам“, рекао је Васиљевић за аустралијске медије.
Ипак, сукоб није остао на терену – Васиљевић је постао мета на друштвеним мрежама.
„Добио сам претеће поруке, чак и претње смрћу. То је живот професионалног спортисте, ја ћу те поруке обрисати, насмејати се на све и гледаћу своја посла“, истакао је Васиљевић.
Дејан је син некадашњег српског рукометаша Тодора Васиљевића, рођен је 1997. године у Канади, а као шестогодишњак је стигао у Мелбурн.
Бавио се фудбалом, тенисом, крикетом, а кошарком тек као 12-годишњак, на наговор оца, после чега је уследила селидба на колеџ у Мајамију.
После четири године вратио се у Аустралију за чију репрезентацију је наступио на Универзијади и Светском првенству за играче млађе од 17 година, где је освојио и две медаље.
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
СПОРТ
Богдан очитао лекцију Американцу коме је Јокић „трн у оку“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала