- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Напад на руског амбасадора у Пољској је провокација

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРуски политичар Константин Косачов
Руски политичар Константин Косачов - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Напад на руског амбасадора у Пољској Сергеја Андрејева може се посматрати као провокација, а за њега је одговорна земља домаћин, изјавио је потпредседник Савета федерације Константин Косачов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Одвратан инцидент у Варшави. Амбасадора Руске Федерације у Пољској Сергеја Андрејева су гађали бојом током меморијалног програма посвећеног 9. мају на Меморијалном гробљу совјетских војника“, написао је Константин Косачов на свом Телеграм каналу.
Према речима Косачова, гомила Украјинаца, по свему судећи, није дала групи руских дипломата да приђу споменику и да положе венац. Раније је саопштено да су вандали оскрнавили и Меморијално гробље совјетских војника у улицама Жвирки и Вигури у Варшави.
„Понашање Украјинаца не изазива сумњу: они поново доказују због чега је била нужна руска специјална операција. Европа је, чини се, одавно у шоку од тих 'гостију' који се понашају у другим земљама као банални неваспитани хулигани и вандали, али, наравно, сва питања треба поставити пољској страни и властима те земље. Они нису макар минимално осигурали безбедност протоколарног догађаја у којем учествују иностране дипломате“, навео је Косачов.
Он је додао да је најужасније то што је реч о издаји сопственог историјског сећања.
„Сваки Пољак се од детињства сећао зверстава бандероваца, Волинског масакра. Испоставило се, ипак, да је русофобија јача и важнија од историјске истине. Чини ми се да се данас многи стиде Пољске, јер ми памтимо да су раме уз раме са црвеноармејцима Европу ослобађали и Пољаци за које није било ни најмање сумње на чијој је страни истина и шта значи дан 9. мај“, навео је Косачов.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РУСИЈА
Москва након напада на руског амбасадора: Тражимо од Пољске да одмах предузме мере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала