- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Дела Чајковског у извођењу чувеног Хакназаријана у Београду

CC0 / Pixabay / Симфонијски оркестар
Симфонијски оркестар - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Чувени виолончелиста Нарек Хакназаријан наступа са Београдском филхармонијом под диригентском палицом Хауарда Грифитса, у петак 13. маја на Коларцу, најављено је из БФ.
Одмах након београдског концерта, Филхармонија са истим тандемом гостује у Марибору у Сали Унион 15. маја, а на програму су дела Чајковског и Дворжака.
Изузетно тражени виолончелиста, млади Нарек Хакназаријан доминира светским музичким позорницама са најбољим оркестрима, диригентима и камерним ансамблима.
Домаћој публици остао је у дугом памћењу његов први наступ са Београдском филхармонијом 2017. године, а овога пута изводи Рококо варијације Чајковског чију интерпретацију међународна критика карактерише као савршени спој "богатог певачког тона и спектакуларне техничке вештине која је учинила да су чак и најкомпликованије варијације изведене без напора".
© SputnikНарек Хакназаријан на "Кустендорф Класику"
Нарек Хакназаријан на Кустендорф Класику  - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Нарек Хакназаријан на "Кустендорф Класику"
Дугогодишњи сарадник Београдске филхармоније, диригент богате каријере Хауард Грифитс, поред многобројних успеха добитник је и Ордена заслуга који му је доделила држава Брандербург за уметничка достигнућа и друштвено залагање.
Под Грифитсовом палицом, репертоар филхармонијског концерта на Коларцу као и у Марибору, отвара "Бура" Чајковског, а финале припада Дворжаковој Седмој симфонији. Улазнице су у продаји на филхармонијској благајни и онлајн.
Славица Перић на циклусу дечијих концерата - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
КУЛТУРА
Филхармонија свира за децу и сећа се Ивана Тасовца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала