- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Председништво је пропало као политички орган, САД и Британија доводе до разградње БиХ /видео/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICМилорад Додик у Доњој Градини
Милорад Додик у Доњој Градини - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Председништво БиХ је пропало као политички орган, оно не функционише и на тај начин се руши Устав. Злоупотребљене су процедуре јер да би било ко отишао на седницу Савета безбедности мора имати одлуку Председништва, а те одлуке нема, рекао је српски члан Председништва Милорад Додик.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Такође, Додик је истакао да одлазак и обраћање бошњачког члана Председништва Шефика Џаферовића на седници Савета безбедности нема смисла без одлуке Председништва БиХ.
„Видимо да је ова злоупотреба процедура урађена са неким западним земљама. Сарајевски политички круг је неко ко са западним амбасадама у Сарајеву дефинитивно подрива ову земљу са намерном да је учине централизованијом и унитарном и у том погледу да разграде Дејтонски споразум, а потом да окриве нас да ми тај споразум кршимо“, изјавио је Додик.
Он је рекао да је БиХ експеримент међународне заједнице. Истакао је да је апсурдно да Савет безбедности разматра извештај Кристијана Шмита.
САД и Велика Британија су на страни Бошњака у БиХ, нагласио је Додик.
„Они доводе до разградње БиХ“, каже Додик.
Додик је рекао да је упутио писмо генералном секретару УН Антонију Гутерешу.
„И Гутереш се укључио у једну фарсу око високог представника, достављајујући лажни извештај лажног човека, лажног високог представника, тврдећи да он то доставља зато што неке чланице СБ прихватају Кристијана Шмита као високог представника“, рекао је Додик.
Узрок свих проблема у БиХ је међународни фактор, истакао је Додик.
„То су САД које своју ароганцију показују на сваком месту и доводе до разградње БиХ. Они би требало да одговоре на питање да ли Џаферовић има одлуку Председништва. Претпоставља се да ће Џаферовић држати лекцију о лошој Републици Српској. Џаферовићеви ставови нису ставови БиХ већ лични и једне странке“, рекао је Додик.
Додик је поручио да се Република Српска залаже за слово Дејтона онако како је написан.
„И то за Устав који каже да је Република Српска 49 одсто територије. Никад нисмо говорили директно о сецесији, већ враћању надлежности. Овај пут можда би добро и било да се деси“, навео је Додик, преноси РТРС.
Подсећамо, у Њујорку ће сутра бити одржана седница Савета безбедности УН о ситуацији у БиХ.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РЕГИОН
Додик најавио кандидатуру на предстојећим изборима у БиХ
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РЕГИОН
Додик: Лажни извештај лажног високог представника доказ лажне БиХ
Члан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РЕГИОН
Додик Американцима понудио решење за превазилажење кризе у БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала