- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Русија ће помоћи Белорусији у производњи ракета модела „Искандер“

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаСамоходни противваздушни ракетни систем 9П78-1 "Искандер М"
Самоходни противваздушни ракетни систем 9П78-1 Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да са Русијом постоји договор о помоћи у сфери производњи ракета, између осталог и оних по моделу „Искандер“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Договори су постигнути на највишем нивоу “, рекао је Лукашенко на седници о набавкама у сфери одбране, пренела је агенција Белта.
Он је, такође, рекао да је Минск на другачији начин почео да гледа на принцип наоружавања свој војске узимајући у обзир искуство руске војне операције у Украјини.

„Рећи ћу отворено да смо тада другачије видели и своју војску, пре свега питање наоружања. Војна операција Русије у Украјини нас је многим стварима научила“, рекао је белоруски председник.

Према његовим речима, провера војске у оквиру које се вежба одговор у случају рата показује да Оружане снаге добро функционишу.
„Смисао изненадне провере огледа се у томе да ангажују јединице за случај рата. Замислите агресију. Како ће она бити изведена? Са западне или јужне територије? Видимо неколико сценарија и у складу са тиме, ако се, не дај боже, тако буде развијала ситуација, морамо да одговоримо“, рекао је он.
То, како је рекао, подразумева да јединице одмах буду упућене у одређене регионе, да се блокирају путеви и правци кретања могућег противника и друго.
Подсетимо, белоруско Министарство одбране је саопштило 4. маја да је у војсци почела је изненадна провера снага за реаговање.
Како је прецизирано, „циљ провере је процена спремности и способности војске за оперативно реаговање на могућу појаву кризних ситуација“.
Лукашенко је прошле недеље изјавио је у интервјуу за АП да је изненадна провера снага за реаговање у Белорусији повезана са деловањем НАТО-а, а не специјалном операцијом Русије у Украјини.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Запад је већ поделио Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала