- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Полиција ДНР спровела операцију проналажења екстремиста у „Азовстаљу“/видео/

© Sputnik / Михаил Андроник / Уђи у базу фотографијаПрипадник Националне милиције ДНР у близини фабрике "Азовстаљ" у Маријпољу
Припадник Националне милиције ДНР у близини фабрике Азовстаљ у Маријпољу - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова Доњецке Народне Републике (ДНР) су спровели операцију за проналажење екстремиста нацистичког батаљона „Азов“ на територији блокиране фабрике „Азовстаљ“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Контактна линија се налази на мосту и пролази преко железничке пруге око фабричког простора. Полиција се пажљиво креће по територији, а како би смањили губитке користе податке са дронова и супериорност артиљерије.
У тренутку самопроглашења Доњецке Народне Републике 2014. године Маријупољ је имао око 450.000 становника и био други град по величини у тој републици, после Доњецка. У јуну исте године украјинске снаге су вратиле контролу над градом.
Седмог марта, 12 дана после почетка руске специјалне операције за демилитаризацију Украјине, заменик команданта батаљона „Исток“ Александар Семјонов изјавио је да је град опкољен и да је почело чишћење његових четврти.
Портпарол Министарства одбране Игор Конашенков је 16. априла саопштио да је цела градска територија очишћена од украјинске армије, страних плаћеника и неонациста из „Азова“, а да су преостали припадници украјинских снага блокирани у металуршком комбинату „Азовстаљ“.

Специјална војна операција у Украјини

Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи које већ осам година малтретира и над којима врши геноцид кијевски режим“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Порушене зграде на територији металуршког комбината Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
РУСИЈА
Срушен мит о неосвојивости: Први кадрови унутар територије „Азовстаља“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала