- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши бугарски заменик министра: Глупо је тврдити да је амерички гас јефтинији од „Гаспромовог“

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаНалазиште гаса у Лавовској области Украјине
Налазиште гаса у Лавовској области Украјине - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
У Сједињеним Америчким Државама гас продају приватне компаније, а не потпредседница САД Камала Харис, коментарисао је бивши бугарски заменик министра енергетике Јавор Кујумџијев саопштење бугарске Владе да су премијер Кирил Петков и Камала Харис договорили испоруке „течног природног гаса“ Бугарској.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Испоруке би требало да почну у јуну, притом, цена таквог гаса би требало да буде нижа од цене коју даје „Гаспром“, наводи се у саопштењу.
Експерт је назвао глупим тврдње да такве испоруке могу бити јефтиније за Бугарску. Он је навео да транспорт гаса цевоводом кошта мање, док у случају течног природног гаса купац мора да плати за његово претварање у течност, за транспорт и регасификацију. Поред тога, грчки терминал „Ревитуса“, кроз који ће тећи течни природни гас, има ограничене капацитете.

„Штавише, док смо имали уговор са ‘Гаспромом’, ми смо били једни од оних који су добијали најјефтинији гас у Eвропи. Једина варијанта у којој би течни природни гас био јефтинији од руског гаса је ако нам га поклоне“, изјавио је Кујумџијев у интервјуу телевизији „Еуроком“.

Бугарски портал „Епицентар“ сумња у веродостојност изјаве Владе да је постигнут договор о гасу и наводи да је премијер покушао да јавност остави у заблуди. Портал је скренуо пажњу и на чињеницу да у саопштењу Беле куће нема ни речи о тим испорукама.
У саопштењу се наводи да је Харис захвалила Петкову за подршку коју Бугарска пружа Украјини. Стране су се усагласиле да је потребно наставити диверсификацију снабдевања енергијом у Европи како би се ослободила зависност од руских енергената.
Лука Варна, Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
РУСИЈА
Бивши бугарски министар: Америка неће бесплатно дати гас, условиће нас Северном Македонијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала