- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дончић чувао Далас до полувремена – а онда је уследила катастрофа

© AP Photo / Ross D. FranklinЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Кошаркаши Даласа претрпели су убедљив пораз од Финикса у петом мечу полуфиналне серије Западне конференције, иако су на полувремену имали свега три поена заостка. Лука Дончић поново није могао сам, држао је свој тим до одласка на велики одмор, да би на крају уследила катастрофа и чак 30 поена разлике 110:80.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тим из Тексаса боље је отворио сусрет, али је то било све од Дончића и екипе. Добили су уводну деоницу 26:23, већ у следећој су били надиграни 26:20, па се резултатом 49:46 отишло на паузу.
Очекивало се да ће и наставак петог сусрета Мавса и Санса донети неизвесност што се апсолутно није догодило.
Катастрофална трећа четвртина - 33:14 за домаћина била је само наговештај тоталног распада Даласа у чијим редовима су вредни помена били само Лука Дончић и Џејлен Брансон који је убацио 21 поен уз седам скокова и две асистенције за нешто мање од 35 минута проведених на паркету.
С друге стране, Девин Букер био је најефикаснији у табору Финикса са 28 поена, Ејтон је убацио 20, имао је двет скокова и две асистенције.
Оно што је очајнички недостајало Даласу јесу асистенције маестралног Словенца који их је уписао само две.
С друге стране ветеран Крис Пол их је имао десет уз скромних седам поена.
Серија 17-0 у трећој деоници јасно је показала да Санси крупним корацима газе ка меч лопти у полуфиналној серији Запада.
И последњу деоницу домаћи састав је решио у своју корист 28:20, па је на крају на семафору у Аризони био исписан резултат 110:80.
Серија се сада сели у Тексас, где ће Дончић и остатак екипе под хитно морати да пронађу рецепт за Сансе, не би ли изборили мајсторицу.
Још мање неизвесности било је у сусрету Мајамија и Филадефије у којој су Хитси убедљиво славили 120:85 и такође су дошли до предност од 3:2 у полуфиналној серији Источне конференције.
Очекивало се да ће бити неизвесно, да ће бити драме у том петом сусрету Хитса и Севентисиксерса, али ништа од тога.
Убедљив тријумф „врелине“ са чак 35 поена разлике - 120:85. Џоел Ембид заустављен је на само 17 поена, пет скокова и две асистенције, док су Мајами до тријумфа водили Џими Батлер са 23 поена и Макс Струс који их је постигао 19.
Серија се сели у Филаделфију, која ће баш као и Далас морати да се избори за седми меч и мајсторицу, или ће окончати учешће у полуфиналној серији конференције.
Партизан и Будућност - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
СПОРТ
Партизан серијама савладао Будућност!
Лопта у обручу - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
СПОРТ
Богдан и Јанис ће се срести у Абу Дабију
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
СПОРТ
Евролига представља документарац: Србија – земља МВП кошаркаша /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала