- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нова одлука Владе Србије о извозу брашна

© Sputnik / Лола ЂорђевићПаковања са брашном
Паковања са брашном - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Влада Србије усвојила је на данашњој седници измењену Одлуку о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, којом је предложен слободан извоз брашна.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Снабдевеност брашном и пшеницом на домаћем тржишту је добра и слободан извоз брашна не може да угрози снабдевеност домаћег тржишта, а омогућава да се пред жетву растерете силоси за пријем новог рода, као и да се сачувају традиционална тржишта, с обзиром на то да је Србија традиционални извозник брашна на тржишта земаља из региона, наводи се у саопштењу Владе, преноси Танјуг.
Имајући у виду довољне расположиве количине брашна и пшенице, слободан извоз брашна који је предложен овом одлуком, имаће вишеструки позитиван економски утицај на домаће тржиште, довешће до већег упошљавања домаћих прерађивачких капацитета и млиновима омогућити акумулацију финансијских средстава неопходних за откуп новог рода у жетви.
Одлуком о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво уведена су квантитативна ограничења извоза на месечном нивоу за одређене пољопривредно-прехрамбене производе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала