- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин честитао Дан ДНР: Заједно можемо да превазиђемо све потешкоће и остваримо победу

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је Дан Доњецке Народне Републике лидеру Денису Пушилину. Он је грађанима пожелео да буду одважни, издржљиви и да задрже духовну снагу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Пре осам година народ ДНР је начинио свој избор у правцу државне независности. Данас водимо заједничку борбу како би грађани могли да остваре своје легитимно право на слободан и миран живот у складу са својим вековним културним и духовним традицијама, у пријатељству са братском Русијом“, наводи се у телеграму председника Русије објављеном на сајту Кремља.
Путин је нагласио да „заједничким напорима могу да превазиђу све потешкоће и остваре победу“.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу денацификације и демилитаризације Украјине и заштите грађана Донбаса.
Путин се народу Донбаса, устаницима и припадницима руских оружаних снага који се боре на тој територији, обратио и у свом говору на паради поводом Дана победе, одржаној 9. маја на Црвеном тргу у Москви. Послушајте цео његов говор:
Доњецка Народна Република - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РУСИЈА
Повратак Доњецке Народне Републике у састав Украјине није могућ, то питање није актуелно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала