- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши бугарски министар: За јефтин гас Бугарска ће морати да учини Америци геополитичку услугу

© Sputnik / СтрингерГасно чвориште у Украјини
Гасно чвориште у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Америчка Влада не производи гас и не може да потпише уговоре за испоруке плавог горива - то раде приватне корпорације, изјавио је бивши бугарски министар економије Румен Гечев, коментаришући саопштење бугарског премијера Кирила Петрова да ће у јуну почети испоруке америчког природног гаса у јуну.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У јуну или јулу у Бугарској ће почети испоруке помоћу два или више танкера, а за то ћемо морати да учинимо неку геополитичку услугу. А онда ће бити: извините, дошло је до грешке, нема гаса и цене су сасвим другачије. Све су то питања за размишљање, јер не можете бесконачно подржавати светске моћнике, а затим плаћати рачуне деценијама. Можда ће се испоставити да неки рачуни нису изражени у новцу“, рекао је Гечев у интервјуу порталу „Епицентар“.

Бивши министар се не слаже са идејом да течни гас може бити јефтинији од гаса који се транспортује гасоводом. Чињеница има много, наводи Гечев, а то су процес претварања гаса у течност, одржавање ниске температуре приликом транспорта, цена танкера, трошкови транспорта, као и коришћење терминала за течни природни гас.
Према речима бившег министра, ни једна Влада не може да утиче на то да неке компаније њима продају гас јефтиније него другим земљама, као што су Кина или Индија. У случају да се постигне јефтинија цена за Бугарску, онда то значи да ће америчка Влада морати да надокнади разлику у цени, закључио је Гечев.
Налазиште гаса у Лавовској области Украјине - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
РУСИЈА
Бивши бугарски заменик министра: Глупо је тврдити да је амерички гас јефтинији од „Гаспромовог“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала