- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како да сами направите парфем без штетних састојака: Потребна су само три састојка

CC0 / Pixabay / Парфем
Парфем - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Уместо куповине одвојите мало времена и сами направите парфем по жељи и то без штетних састојака
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сви желимо да нас леп и свеж мирис прати цео дан, а нема лепшег комплимента него кад нас запамте по одређеној мирисној ноти. Сваки пут кад се спремамо за излазак, посао или неки други догађај наносимо омиљени парфем, али пречеста употреба није баш најздравија опција.
Уместо одвајања велике суме новца, можете и сами направити парфем: имате слободу да направите мирис какав желите и то без штетних састојака. Све што вам је потребно су: етерична уља, етанол (алкохол) и дестилована вода.
Етерична уља не само што су изузетно пријатног мириса, већ поседују и сјајна лековита својства. Употреба етеричних уља у козметичке и медицинске сврхе користи се од давнина.
Када се упустите у процес прављења парфема најбоље би било да сами одаберете 3 до 5 етеричних уља и да их помешате, не бисте ли добили баш ону ноту која вам је омиљена.
На мањем листу папира или траци за тестирање парфема можете накапати уља и испробавати различите комбинације све док не добијете савршен мирис.
Када направите концентрат од изабраних уља, додајте му две кашичице етанола (алкохола). Након тога, у смесу убаците још 60мл дестиловане воде. Добро промешајте!
У зависности колико јак желите, можете додати мању или већу количину етеричних уља. Добра ствар код ових уља јесте што она у просеку ређе изазивају алергијске реакције коже у поређењу са парфемима, преноси Магазин Новости.
Уколико имате одређени дерматолошки проблем или алергијску реакцију, најбоље би било да се посаветујете са лекаром.
Спреј - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
РУСИЈА
Мирис пете генерације: Произведен парфем са мирисом ловца „Шахмат“/видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала