- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Италијанска компанија „Ени“ платиће руски гас у мају – ако буде морала и у рубљама

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Италијанска енергетска компанија „Ени“ намерава да плати руски гас у мају, чак и уколико трансакције буду морале да се обаве у рубљама, пише „Блумберг“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како наводи агенција, спремност компаније „Ени“ да плаћање изврши у рубљама резултат је преговарачких напора „Гаспрома“ према којима такве исплате нису директно повезане са руском Централном банком, и стога неће представљати кршење санкција Европске уније.

Италијанска компанија није отворила рачун у рубљама, али решава правна питања како би се припремила за тај корак уколико буде неопходно, наводе саговорници агенције.

Русија може прекинути испоруке гаса у Финску

Како пише фински лист „Илталехти“, Русија већ 13. маја може прекинути испоруке гаса Финској, као одговор на ступање земље у НАТО. Кључни политичари су "упозорени на узвратне мере Русије због жеље Финске да ступи у НАТО".
Председник Русије Владимир Путин је 23. маја саопштио да се плаћање руског гаса који се испоручује у земље Европске уније и друге државе које су увеле санкције Русији пребацује у рубље.
Бугарска и Пољска су одбиле да пређу на схему плаћања гаса преко „Гаспром банке“ 27. априла, те је руска компанија „Гаспром “ обуставила испоруке „плавог горива“ у те две земље.
Гаспром банка - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
РУСИЈА
Блумберг: Двадесет европских компанија отворило рачуне у Гаспром банци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала