- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев пут од штале до МВП награде: „Кад будем стар и дебео, причаћу деци...“

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Америка и Србија брује о начину на који је Николи Јокићу у штали у његовом Сомбору, док је уживао с коњима, уручена МВП награда. Сам Јокић, који је познат по невероватној скромности, кратко и духовито је прокоментарисао чињеницу да је по други пут најкориснији играч НБА лиге.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Сада не размишљам о томе, али када будем стар, дебео и мрзовољан, сигурно ћу се сетити тога и причати деци о томе да сам некада играо добру кошарку. Сви знају да сам ја исти онај момак и да ово ништа неће променити. Сама чињеница да сам у друштву са свим тим момцима који су стварали историју НБА лиге и овог спорта је сјајна“, рекао је Јокић испред штале, док је на кратко оставио коње, како би примио МВП награду док су га пријатељи поливали водом, па је у једном тренутку морао да побегне.
Јокић је до МВП титуле стигао убедљиво. Објављено је како је ко гласао, а Србин је имао чак 875 поена, док је другопласирани Џоел Ембид из Филаделфије остао на 706 поена. Трећепласирани Јанис Адетокумбо је остао на далеких 595 бодова...
На инсистирање новинара Јокић је „премотао филм“ на своје кошаркашке почетке, који су били скромни баш као и он, па је без устезања поручио да није ни сањао да ће једног дана бити кошаркаш, а камоли да ће досегнути овакве висине и да ће доминирати под обручима широм Америке, која је несумњиво земља кошарке. Баш као и Србија.
„Као мали нисам размишљао о игрању кошарке. Био сам у штали са коњима и чистио сам. О кошарци сам почео да размишљам када сам напунио рецимо 13, 14 година. Мој отац је тада причао са тренером да почнем да тренирам кошарку“, рекао је Никола Јокић који је у сезони просечно постизао 27,1 поен, уз 13,8 скокова и 7,9 асистенција.
Јокић је постао 13. играч у историји НБА лиге који је успео да освоји две узастопне МВП титуле.
Пре њега то је пошло за руком: Кариму Абдулу-Џабару, Мајклу Џордану, Стиву Нешу, Билу Раселу, Јанису Адетокумбу, Ларију Бирду, Стефу Карију, Вилту Чемберлену, Тиму Данкану, Меџику Џонсону, Леброну Џејмсу, Мозесу Мелоуну.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
СПОРТ
Јокић званично опет МВП: Најлаганији тамбурашки кас за понос и историју! /видео/
Српски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
СПОРТ
Никола Јокић други пут заредом МВП НБА лиге!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала