- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хаос на сахрани палестинске новинарке у Јерусалиму: Сузавац, пендреци, испуштен ковчег... /видео/

© AP Photo / Maya LevinХаос на сахрани палестинске новинарке
Хаос на сахрани палестинске новинарке - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Хиљаде ожалошћених окупило се данас на улицама Јерусалима да би присуствовали сахрани истакнуте палестинске новинарке Ширин Абу Акле, која је убијена у среду док је извештавала о војној рацији у граду Џенину на Западној обали, а израелска полиција употребила је сузавац и пендреке због чега је на кратко био испуштен ковчег.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сахрана је одржана дан након што је у меморијалној поворци хиљаде људи стигло у Рамалу на Западној обали.
Стотине људи окупиле су се пре сахране испред болнице Правдени Јосиф у источном делу Јерусалима, где се налазило тело Абу Акле.
Муслимани су обављали молитву петком, а ожалошћени су узвикивали "пешице, пешице", захтевајући да се ковчег Абу Акле пренесе пешке из болнице до Грчке православне цркве, где је планирана служба, а затим до места сахране.
Израелска полиција била је постројена испред болнице, а полицијске блокаде су постављене до и од болнице, преноси Танјуг.
Ожалошћени су изнели Абу Аклеин ковчег из болнице, али су наишли на снажан отпор израелске полиције која их је приморала да тело превезу аутомобилом.
Испаљени су звучна бомба и сузавац, јавили су новинари ТВ Си-Ен-Ен.
Палестинско-америчка новинарка Ал Џазире била је истакнути новинар, преносећи, како су многи говорили, глас палестинске патње и њихове тежње за слободом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала