- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Јужне Осетије: Начинили смо судбоносни корак, идемо кући – у Русију!

© Sputnik / Александр Полегенько / Уђи у базу фотографијаПредседник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов
Председник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов  - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Председник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов поручио је да је расписани референдум о уласку у састав Русије доказ да је република направила судбоносни корак и да „иде кући, у Русију“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Урадили смо то. Начинили смо судбоносни корак – идемо кући, идемо у Русију“, написао је председник на свом Телеграм каналу.
С тим у вези, он је истакао да је поносан што је учесник тог процеса.
„Као грађанин и као председник одржао сам реч пред мојим народом“, додао је Бибилов.
Он је подсетио да Русију и Јужну Осетију повезује заједничка историја.
„То није само партнерство или пријатељство. Реч је пре о односу поверења између два брата, у којем ће старији брат увек схватити и подржати речју и делом, а млађи ће поштовати и помагати старијем, истовремено у потпуности схватајући једнакост права обојице. Дошло је време да се ујединимо једном заувек, као и да постанемо јачи у овом, сада званичном савезу“, закључио је председник.
Подсетимо, на сајту председничког кабинета данас је саопштено да је председник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов расписао референдум о уласку републике у састав Русије за 17. јул.
Москва је признала независност Јужне Осетије, заједно са Абхазијом, другом бившом грузинском аутономном републиком, 26. августа 2008. године. Раније тог месеца Русија је стала у одбрану Јужне Осетије од грузијске војске која је настојала да је врати под власт Тбилисија. Москва је неколико пута изјављивала да признавање обе републике одражава стварно стање и да не подлеже ревизији. Русија пружа велику финансијску и социјално-економску помоћ развоју Република.
Поглед на главни град Јужне Осетије Цхинвал - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
„Време је да се Јужна Осетија врати кући“: Спрема се још један референдум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала